Rezultati

Dragi naši olimpijci,

rezultati utrke 3.Olympic Day Run – Hrvatska su objavljeni i možete ih vidjeti na linku : Rezultati!

Nadamo se da smo zapisali sve rezultate iz vaših aplikacija koje ste nam slali. Ukoliko netko nije na popisu ili ima primjedbe na rezultat, molimo vas da nam pošaljete poruku isključivo u inbox FB-a ili na mail: olympic.day.hrvatska@gmail.com. Vaše primjedbe čekat ćemo do utorka 08.06.2021. do 12:00 sati i tada ćemo rezultate proglasiti službenim.

Dio vas je trčalo dužu dionicu od traženih i propisanih 6 km (neki čak 100 km) no mi smo bilježili rezultate iz vaših aplikacija bez obzira na dužinu vaših dionica.

Dio vas je trčalo, hodalo grupno ili s klubom tako da nemamo vaša pojedinačna imena i rezultate, neki nisu imali uređaje i aplikacije za snimiti utrku tako da je popis sudionika ovogodišnje utrke znatno veći od ovih 401. Naše procijene kreću se oko 550 sudionika.

I ovoga puta dame su sudjelovale u većem broju (253) u odnosu na muškarce (148).

Nadamo se da ćemo idući 4.Olympic Day Run – Hrvatska trčati na uobičajeni način ali smo mišljenja da bi za vas izvan Zagreba zadržali ovakav oblik virtualne tj. stvarne utrke koju bi mogli trčati u vašim mjestima boravka.

Još jednom veliko HVALA svima Vama na sudjelovanju i vidimo se iduće godine.

ODR - team

O utrci

Organizator:

Hrvatska olimpijska akademija - HOA
Partner: Hrvatski olimpijski odbor - HOO

Datum i vrijeme:

29. - 30. svibnja 2021. (subota i nedjelja) od 00 do 24 sata.

Virtualna utrka:

*Naziv virtualna utrka nije najprecizniji, jer utrka 3. Olympic Day Run nije virtualna nego je trčanje stvarno. Razlika je jedino u tome da svaki sudionik bira trasu u dužini 6 kilometara bilo gdje u Hrvatskoj i svijetu trčeći sam ili u manjim epidemiološki dopuštenim skupinama. Utrka se mora istrčati u zadanom vremenu 29. - 30. svibnja 2021. od 00 do 24 sata. Utrku je potrebno snimiti u jednoj od aplikacija za trčanje kao npr. Garmin, Polar, Strava, na sportskom satu, mobilnom uređaju – Samsung Health i sl. aplikacije na mobitelima drugih proizvođača (ili u bilo kojem drugom obliku) te poslati organizatoru screenshot ili fotografiju aplikacije kao dokaz o istrčanoj utrci.

Obveza svih sudionika utrke koji su dobili besplatnu majicu i ostalih sudionika iz prijava koji žele dobiti diplomu Međunarodnog olimpijskog odbora je:

  1. Fotografirati se u majici Olympic Day Run (ako su majicu dobili).
  2. Fotografirati presliku aplikacije kao dokaz o istrčanoj utrci.
  3. Navedene dvije fotografije poslati u poruci u inbox Facebook stranice Olympic Day Run ili na mail: olympic.day.hrvatska@gmail.com

Rezultate i fotografije potrebno je slati odmah po istrčanoj dionici, a najkasnije do ponedjeljka 31. 05. 2021. do 12:00 sati. Rezultati i fotografije prispjele nakon ovoga roka neće ulaziti u konkurenciju za nagrade i službeni poredak.

Prijava i registracija:

VAŽNO! Prijave se otvaraju 04. travnja 2021. (nedjelja) u 24:00 sata.

Putem prijavnog obrasca na linku: Prijavi se!
Broj sudionika je neograničen. Hrvatska olimpijska akademija osigurala je 500 besplatnih majica s logom utrke za prvih 500 prijavljenih. Majice će se dostaviti putem pošte prije utrke tako da sudionici mogu trčati u prigodnim majicama i fotografirati se. Za sve sudionike utrke Olympic Day Run 2021. Hrvatska olimpijska akademija osigurala je diplome Međunarodnog olimpijskog odbora. Diplome u .pdf formatu biti će dostavljene putem e-maila ili Facebook inboxa, odnosno na isti način na koji su natjecatelji poslali svoje fotografije s utrke, svim sudionicima utrke.

Startnina:

Startnina se ne naplaćuje. Sudjelovanje u utrci je besplatno.

Startni paket:

Startni paket sastoji se od majice s logom utrke (za prvih 500 prijavljenih) i diplome Međunarodnog olimpijskog odbora koja će biti dostavljena putem vaših e-mail adresa u pdf. formatu.

Važno! Majice će se dostaviti poštom isključivo na adrese u Republici Hrvatskoj bez obzira gdje je utrka istrčana.

Duljina staze:

6 kilometara.

Profil staze:

Trasu staze birate sami u mjestu boravka ili gdje god se nađete u vikendu trčanja utrke 29. - 30. svibnja 2021. (subota i nedjelja) od 00 do 24 sata. Profil i konfiguracija odabrane trase ne smije imati ukupni pad veći od 2,5 %.

Svi sudionici će u prijavi potvrditi izjavu da će prijavljeni rezultat biti isključivo njihov i postignut trčanjem bez pomagala i na dopuštenom profilu staze.

Pravo sudjelovanja:

Utrka je namijenjena svim građankama i građanima iz Hrvatske i svijeta te za sve dobne uzraste. Uz trkače dobro došli su svi rekreativci. U utrci se može sudjelovati i hodanjem, vožnjom bicikla, rola i sl., no pravo na plasman u ukupnom poretku i nagrade ostvaruju samo trkači. Sve fotografije koje pošalju sudionici i preslika trkačkih aplikacija, objavit će se na Facebook stranici Olympic Day Run i u našem mega trkačkom foto albumu te svi sudionici ustupaju pravo na objavu i korištenje fotografija u svrhu praćenja utrke, izvještavanja s utrke i promocije na društvenim mrežama Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog olimpijskog odbora i njihovih sponzora/partnera.

Tijek utrke možete pratiti na našoj Facebook stranici Olympic Day Run – Hrvatska već od ranih jutarnjih sati u subotu 29. svibnja 2021.

Nagrade:

Nagrađuje se 10 prvoplasiranih u ženskoj i muškoj konkurenciji ukupno 20 nagrada.

Nagrade su robni poklon paketi Hrvatske olimpijske akademije i sponzora sa sportskim sadržajima koji će biti dostavljeni dobitnicima putem pošte na kućne adrese.

Uz poklon pakete najboljima u utrci 1.-3.mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji nagradit ćemo sa poklon bonovima INTERSPORTA:

  1. mjesto poklon bon 1000 kuna
  2. mjesto poklon bon 700 kuna
  3. mjesto poklon bon 500 kuna

Opće odredbe:

Utrka će se provoditi na temelju ovoga raspisa i pravila Hrvatskog atletskog saveza (HAS). Svi sudionici trče na osobnu odgovornost i organizator ne snosi odgovornost zbog eventualnog štetnog događaja tijekom utrke.

Informacije:

Informacije o utrci možete dobiti na telefon:

  • 098 204 932 Ana Popovčić
  • 091 4040 206 Boro Stipić
  • te putem mrežne stranice HOO: http://www.hoo.hr/hr/
  • i FB profila: Olympic Day Run-Hrvatska.

Utrka povodom Međunarodnog olimpijskog dana

6 km, 29. - 30. svibnja 2021.

Kontakt

Nazovi

Ana Popovčić 098 204 932
Boro Stipić 091 4040 206