O utrci

1. Organizator:

Hrvatska olimpijska akademija - HOA
Partner: Hrvatski olimpijski odbor - HOO

2. Datum i vrijeme:

Petak, 23. lipnja 2023. od 00 do 24 sata.

3. Virtualna utrka:

Ove godine vratili smo se s utrkom uživo u Zagrebu na Jarunu. No, da bismo i svima vama koji ne možete doći na Jarun omogućili sudjelovanje u ovom događanju odlučili smo i ove godine organizirati virtualnu utrku 5. Olympic Day Run – Hrvatska 2023.

*Naziv virtualna utrka nije najprecizniji, jer utrka 5.Olympic Day Run-Hrvatska nije virtualna nego je trčanje stvarno. Razlika je jedino u tome da svaki sudionik bira trasu u dužini 6,3 kilometara bilo gdje u Hrvatskoj. Utrka se mora istrčati u zadanom vremenu 23. lipnja 2023. (petak), dakle od 00 do 24 sata. Utrku je potrebno snimiti u jednoj od aplikacija za trčanje (Garmin, Polar, Strava, na sportskom satu, mobilnom uređaju – Samsung Health ili sl. aplikacijama na mobitelima drugih proizvođača (ili u bilo kojem drugom obliku) te poslati organizatoru screenshot ili fotografiju aplikacije i osobnu fotografiju kao dokaz o istrčanoj utrci.

Zbog održavanja utrke na Jarunu i mogućnosti dobivanja majice na toj utrci, pravo prijave za ovu virtualnu utrku imaju svi stanovnici izuzev stanovnika Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Obveza svih sudionika utrke koji su dobili besplatnu majicu i ostalih sudionika iz prijava koji žele dobiti diplomu Međunarodnog olimpijskog odbora su:

  1. Fotografirati se u majici Olympic Day Run - Hrvatska (za one koji su dobili majicu).
  2. Fotografirati presliku aplikacije kao dokaz o istrčanoj utrci.
  3. Navedene dvije fotografije poslati u poruci iskljkučivo u inbox Facebook stranice Olympic Day Hrvatska

Rezultate i fotografije potrebno je slati odmah po istrčanoj dionici, a najkasnije do subote 24. lipnja 2023. do 12:00 sati na Facebook stranicu Olympic Day Hrvatska u inbox.

4. Prijava i registracija:

VAŽNO! Prijave se otvaraju u subotu, 15. travnja 2023. u 12:00 sati.

Putem prijavnog obrasca na linku: Prijavi se!
Broj sudionika je neograničen. Hrvatska olimpijska akademija osigurala je 300 besplatnih majica s logom utrke za prvih 300 prijavljenih. Majice će se dostaviti putem pošte prije utrke tako da sudionici mogu trčati u prigodnim majicama i fotografirati se. Za sve sudionike koji ispune prethodno navedene uvjete (otrče utrku u majici organizatora (oni koji su je dobili), pošalju dokaz istrčane utrke – svoju sliku i sliku zaslona aplikacije s vidljivim datumom, dužinom trase i istrčanim vremenom) Hrvatska olimpijska akademija osigurala je diplome Međunarodnog olimpijskog odbora. Diplome u pdf formatu bit će dostavljene svim sudionicima utrke putem Facebook inboxa, u vaše inboxe s kojih ste poslali svoje fotografije s utrke.

5. Startnina:

Startnina se ne naplaćuje. Sudjelovanje u utrci je besplatno.

6. Startni paket:

Startni paket sastoji se od majice s logom utrke (za prvih 300 prijavljenih) i diplome Međunarodnog olimpijskog odbora koja će biti dostavljena putem vaših FB profila.

Važno! Majice će se dostaviti poštom isključivo na adrese u Hrvatskoj bez obzira gdje je utrka istrčana. Molimo vas da vaše adrese budu potpune i točne zbog lakše dostave majica. Svi sudionici koji utrku istrče izvan Hrvatske kod prijave trebaju u napomeni navesti adresu za dostavu majice u Hrvatskoj.

7. Duljina staze:

6,3 kilometara.

8. Profil staze:

Trasu staze birate sami u mjestu boravka ili gdje god se nađete u vrijeme trčanja utrke u petak, 23. lipnja 2023., od 0 do 24 sata. Profil i konfiguracija odabrane trase ne smije imati ukupni pad veći od 2%.

Svi sudionici će u prijavi potvrditi izjavu da će prijavljeni rezultat biti isključivo njihov i postignut trčanjem bez pomagala i na dopuštenom profile staze.

9. Pravo sudjelovanja:

Zbog održavanja utrke na Jarunu i mogućnosti dobivanja majice na toj utrci, pravo prijave za ovu virtualnu utrku imaju svi stanovnici izuzev stanovnika Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Uz trkače dobro došli su svi rekreativci. Sve fotografije koje pošalju sudionici i preslika trkačkih aplikacija, objavit će se na Facebook stranici Olympic Day Hrvatska i u našem mega trkačkom foto albumu te svi sudionici ustupaju pravo na objavu i korištenje fotografija u svrhu praćenja utrke, izvještavanja s utrke i promocije na društvenim mrežama Hrvatske olimpijske akademije, Međunarodnog olimpijskog odbora, Hrvatskog olimpijskog odbora i njihovih sponzora/partnera.

Nagrade su predviđene samo za utrku uživo u Zagrebu na Jarunu, a sudionici virtualne utrke trče revijalno u majici koju su dobili poštom od organizatora. Na FB stranici Olympic Day Hrvatska bit će objavljene samo fotografije sudionika i preslika ekrana s rezultatom svakog sudionika po zaprimanju-obradi pristiglih poruka. Rezultati se neće brojati za konačni poredak niti će biti objavljen ukupni poredak sudionika po završetku utrke.

10. Opće odredbe:

Utrka će se provoditi na temelju ovoga raspisa i pravila Hrvatskog atletskog saveza (HAS). Svi sudionici trče na osobnu odgovornost i organizator ne snosi odgovornost za eventualni štetni događaj tijekom utrke.

11. Informacije:

Informacije o utrci možete dobiti na telefon:

  • 098 204 932 Ana Popovčić
  • 091 4040 206 Boro Stipić
  • putem mrežne stranice HOO: http://www.hoo.hr/hr/
  • Facebook stranice: Olympic Day Hrvatska.

Utrka povodom Međunarodnog olimpijskog dana

6,3 km, 23. lipnja 2023.

Kontakt

Nazovi

Ana Popovčić 098 204 932
Boro Stipić 091 4040 206